Prima ediție

CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE COMPOZIȚIE „GEORGE ȘTEPHĂNESCU” – PRIMA EDIȚIE

Director Artistic: Piro Gaqi
Director Executiv: Ilinca Ștephănescu – Neagu

REGULILE CONCURSULUI

Concursul este împărțit în 2 secțiuni:
A) Compoziție pentru voce și pian care să fie cuprinsă între 3 – 5 minute, cu textul în limba română.
– textul poate fi compus special pentru această competiție sau preluat de compozitor din texte deja existente, după ce compozitorul s-a asigurat de drepturile de autor.
B) Compoziție pentru voce și pian care să fie cuprinsă între 3 – 5 minute, cu textul în limba albaneză.
– textul poate fi compus special pentru această competiție sau preluat de compozitor din texte deja existente, după ce compozitorul s-a asigurat de drepturile de autor.

Criterii generale ale concursului:

1) Pentru acest concurs sunt acceptate numai compoziții pentru voce și pian. Orice compoziție care nu respectă acest criteriu va fi descalificată de către juriu.

2) Pot participa la concurs toți compozitorii indiferent de vârstă sau naționalitate.

3) Lucrările trebuie să nu fie publicate înainte, să nu fie cântate înainte, să nu fie înregistrate înainte (CD, Video) și să nu fie online sub nicio formă (audio, video sau pdf).

4) Partiturile și toate materialele necesare menționate mai jos trebuie trimise până pe data de 31 martie 2021 doar online și în format PDF la adresa: georgestephanescucompetition@gmail.com

5) Pe prima pagină a partiturii trebuie să fie scrise în clar numele, prenumele și categoria de participare. Împreună cu partitura trebuie trimise și:
formularul de participare.
– copie după actul de identitate.
– o declarație pe propria răspundere scrisă de compozitor care să declare că această compoziție îndeplinește toate condițiile menționate la criteriul nr. 3.
– dreptul de a utiliza textul folosit pentru lucrare, dacă pentru acest text există drepturi de autor.
– cedarea drepturilor de autor Asociației pentru publicarea ulterioară a compoziției.
– autorul trebuie să asigure că, în viitor, toate aparițiile publice ale compoziției – în cazul în care câștigă (partituri, afișe, citate) – trebuie să conțină „Lucrarea a câștigat Prima Ediție a Concursului Internațional de Compoziție George Ștephănescu”.

6) Juriul va fi compus de 3 membri distinși de faimă internațională din România și Albania.

7)  PREMII:

Secțiunea A)
Compoziția care se va clasa pe locul 1 primește un premiu de 500 euro, va fi publicată de o editură muzicală în București și va fi cântată în primă audiție mondială la un recital organizat în Casa Memorială a compozitorului George Ștephănescu.

Compoziția care se va clasa pe locul al 2-lea primește un premiu de 200 euro, va fi publicată de o editură muzicală în București și va fi cântată în primă audiție mondială la un recital organizat în Casa Memorială a compozitorului George Ștephănescu.

Secțiunea B)
Compoziția care se va clasa pe locul 1 primește un premiu de 500 euro, va fi publicată de o editură muzicală în București și va fi cântată în primă audiție mondială la un recital organizat în Casa Memorială a compozitorului George Ștephănescu.

Compoziția care se va clasa pe locul al 2-lea primește un premiu de 200 euro, va fi publicată de o editură muzicală în București și va fi cântată în primă audiție mondială la un recital organizat în Casa Memorială a compozitorului George Ștephănescu.
* Pentru a fi publicate, toate lucrările premiate trebuie trimise în format Finale sau Sibelius.

8) Compozitorii au dreptul să trimită o singură compoziție pentru acest concurs. Dacă se vor trimite mai multe lucrări de la același compozitor niciuna nu va fi luată în considerare.

9) Juriul are dreptul să acorde alte premii sau diplome pentru alte lucrări considerate valoroase. În același timp, juriul are dreptul să nu acorde un premiu dacă așa consideră necesar.

10) Deciziile juriului sunt finale și nu se pot contesta.

11) Organizatorii concursului își rezervă dreptul de a modifica informațiile concursului dacă acest lucru se dovedește a fi indispensabil din motive de forță majoră.

12) Câștigătorii concursului vor fi afișați pe site-ul: https://www.stephanescu-arephy.com/concurs/ în data de 01.05.2021.

Juriul Concursului Internațional de Compoziție „George Ștephănescu” – Prima ediție

Mircea Holiartoc

În prezent este dirijor la Opera Brașov, având colaborări cu multe alte instituții muzicale din România și străinătate.
Mai multe >>

Thoma Gaqi

Este unul dintre cei mai influenți compozitori albanezi, autor al numeroase opere instrumentale și simfonice.
Mai multe >>

Luan Topciu

Este un scriitor, traducător, diplomat , profesor și, în același timp, un critic literar strălucit.
Mai multe >>

Descărcați de aici formularul de înscriere în concurs.