Conacul

exterior-conac-1
exterior-conac-10
exterior-conac-9
exterior-conac-8
exterior-conac-7
exterior-conac-6
exterior-conac-5
exterior-conac-4
exterior-conac-3
exterior-conac-2
exterior-conac-11
previous arrow
next arrow
exterior-conac-1
exterior-conac-10
exterior-conac-9
exterior-conac-8
exterior-conac-7
exterior-conac-6
exterior-conac-5
exterior-conac-4
exterior-conac-3
exterior-conac-2
exterior-conac-11
previous arrow
next arrow

Conacul Arefu este amplasat la 23 km de Curtea de Argeș, pe Transfăgărășan (DN7C), în satul Căpățâneni.
Conacul Arefu este Casa Memorială a lui George Ștephănescu, străbunicul meu, fondatorul Operei Române, a fost construit în 1873 în stil elvețian în colaborare cu un constructor italian, fiind recondiționat și reamenajat mai târziu de către arhitectul Victor Ștephănescu – fiul cel mare al lui George Ștephănescu.

Conacul Arefu are 5 dormitoare, două bai, un grup sanitar de serviciu, o bucătărie complet echipată și o grădină de 10,000 mp. Locația este perfectă pentru 4 familii cu copii.

Parcare gratuita
Internet wifi gratuit
11 paturi
Baie
Bucatarie complet echipata
Cablu Tv

Conacul Arefu a fost restaurat și este un loc plin de istorie și amintiri ce vă fac să călătoriți înapoi în timp în perioada 1890 – 1940. Casa are toată mobila originală, ceea ce îi dă un farmec unic. Aici veți descoperi istoria Operei Române, fondată de G. Ștephănescu, cariera sa de compozitor, profesor de canto pentru câțiva artiști celebri și dirijor de operă.
În spatele conacului veți găsi scara către mansarda de unde puteți admira priveliști minunate ale grădinii, în special la apusul soarelui.
Conacul Arefu este situat într-un sat tradițional, înconjurat de munți, fiind un loc perfect pentru a descoperi o parte a istoriei României, aproape de atracții turistice, un loc potrivit atât pentru excursioniști, dar și pentru cei care doresc un week-end de relaxare.


Conacul Arefu este situat aproape de Curtea de Argeș (unde puteți vizita celebra mănăstire și Biserica Domnească), în satul Căpățâneni, la 3 km de Cetatea Poenari (construită de Vlad Țepeș și unde puteți ajunge urcând pe scări), la 8 km de Barajul Vidraru și la 53 km de Lacul Bâlea, un loc faimos pentru drumeții și cățărări.

Scriitori (Alecsandri, Caragiale, Delavrancea), tenori, mezosoprane şi actori (Notarra, elevii săi), cu toții au fost oaspeți ai primitoarei familii Ștephănescu în frumoasa lor casă, reşedinţă de vară, Conacul Arefu, situat pe valea superioară a râului Argeş, într-un splendid decor deluros şi împădurit.
Casa de la Căpăţâneni-Arefu a fost construită în stil elveţian, cu ajutorul unui constructor italian, în aproximativ 2 ani. Materialele folosite au fost locale – piatra, cărămida și lemnul.

LocalizareConacul Arefu
Pe drumul principal de la Curtea de Argeș spre Bâlea Lac, după ce ajungeți în Căpățâneni, luați ca reper Pensiunea Dracula, situată pe partea stângă a șoselei, apoi un magazin – Conacul Arefu este pe partea dreaptă. În curte veți vedea statuia lui George Ștephănescu.

De ținut minte
În gradină avem fructe și legume. În zonă aveți posibilitatea de a cumpăra produse naturale – lapte, brânză, ouă, pește proaspăt (păstrăv), căpșuni.

Limbi vorbite: engleză, franceză, italiană.